reklama

Lepkave listy

staffloverka , 12. 07. 2011 - 09:10

reklama

Prosim poradte. Na jednej mojej cinanke sa objavili lepkave listy, az su viditelne kvapky. Zacali jej zltnut listy, tak som ju vystriekala DURSBANOM, ale stale to pokracuje. Je to nejaky skodca? Ako sa ho zbavit? Nechcem o nu prist. Dakujem


reklama



bagika, Ut, 12. 07. 2011 - 09:33

nemas puklice? nie su ma listoch alebo stopke take male tvrde kopceky?

Makuka, Ut, 12. 07. 2011 - 10:00

Skontroluj ju poriadne či nemáš na nej vošky,alebo molice.Vylučujú medovicu,z toho sú lepkavé listy,potom sa na nich usadzuje čerň(hubové ochorenie).Sú dobre viditeľné,nemal by byť problém ich zbadať.Ani problém kúpiť si prípravok na ne,na trhu je veľa druhov a podľa mňa zaberajú všetky.Pri moliciach(striekať najmä spodnú stranu listov) treba postrek opakovať po cca 5 dňoch iným prípravkom.

staffloverka, Ut, 12. 07. 2011 - 14:24

Uz to mam aj na druhej... nasla som na nich take vatove chumaciky a cierne bodky na spodnej strane listov... Tusim su to svilusky, nie? ALe tie by nemali nechavat lepkave listy.

sylviah, Ut, 12. 07. 2011 - 15:04

pridaj foto. Vatove chumaciky - biele su cervce. Pokial su listy lepkave zospodu tam kde sa stonka stretava s listom, stonky su nahryzane smutivkami. Cierne bodky mozu byt aj kakance od much, ale nemusia. Pokial su rastliny cele lepkave a maju tie kopceky - tie kopceky su puklice.

staffloverka, Ut, 12. 07. 2011 - 18:43

foto sa mi neda pridat, lebo nemam makroobjektiv. a normalnym by nebolo nic vidiet. obstrihala som vsetky zlte listy. A nasla som na nich biele bodky, ale nedali sa dat prec, boli ako vryte do listu. A take jemne vlasocnice ako pavucinky. No a samozrejme lepkave spodky listov. Ked som rozhrnula substrat, tak lietali okolo dve cierne musky. Nic ine. No pozerala som vsetky kvietky a na jednej mojej 5 rocnej ruzicke som nasla na puku vosky a musky.A aj jej zltnu listy, sice nie su lepkave. Tak predpokladam, ze aj ked som nenasla na inych ruziach vosky, moze to byt odtial.
Poradite mi, ako sa toho vsetkeho zbavit? Ako som spominala, tu jednu ruzicku s lepkavymi listami som striekala dursbanom 2x ale listy zltli dalej...mam kupit nieco ine, alebo staci len viackrat postriekat?

sylviah, Ut, 12. 07. 2011 - 22:03

asi by som vosky skusila osprchovat, musky - smutivky treba zaliat Dursbanom ale do pody! Odtial sa liahnu. No a este nejaky postrek na listy, ale v konkretnej znacke ti neporadim kedze neodhadnem co za skodcu tam je. Tie svilusky by to snad mohli byt.

staffloverka, Ut, 12. 07. 2011 - 22:36

Dakujem. Uz som vyumyvala vsetky mydlovou vodou, vysprchovala. Zajtra prelejem Dursbanom a na vosky som nasla recept na postrek. Zmiesat vodu s octom a postriekat. Tak vyskusam. Dufam, ze to pomoze a nebude sa to sirit na dalsie kvietky.

oBLADEo, So, 01. 12. 2012 - 13:21

Ahoj , chcel by som sa opytat, mam citonovnik a ma lepkave listy cim dalej tym viac a viac. Su na nom akesi oranzove kopceky. Vietemi poradit s jeho osetrenim?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama