reklama

Ibisek slachteny a "obycajny"

adamss , 22. 09. 2010 - 18:37

reklama

Mozno blba otazka, ale dufam, ze sa zo mna nevysmejete.
Ako sa da rozoznat, alebo odlisit ibistek "obycajny" od slachteneho? Napr. pred tyzdnom som si kupila v Kauflande ibisky Hawaii a tento je slachteny, alebo neslachteny?


reklama



Emma, St, 22. 09. 2010 - 19:18

Všetky ibišteky vypestované v skleníkoch sú už v podstate šľachtené. Sú krížené a ošetrované retardermi. Sú buď pravokorenné- vypestované z odrezkov ako sú spomínané Hawaii,alebo vrúbľované ako predávajú v Holansku alebo Belgicku.

Ja to teda nerozoznám, ktorý je a ktorý nie je, ale ako Emmka píše, teraz už sú šľachtené asi všetky.
Keď si písala minulý príspevok o tomto ibišteku, tak som ti tam dala túto stránku http://en.wikipedia.org/wiki/Hawaiian_hibiscus , možno si si ju už našla, ale mňa zaujal ten názov, tak som si ho išla pozrieť. Ale musíš dať do prekladača (ak ovšem nevieš po anglicky). Na slovenskej ani českej wikipedii som to nenašla, iba na anglickejMrkám Ak je ten tvoj ibištek taký ako na obrázku, tak je krásny.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama