reklama

Matko poradis ty alebo niekto iny

mailin , 19. 01. 2014 - 10:01

reklama

Potrebovala by som poradit,kedze uz zacina sezona na vysadzanie semien paprik ako mam ocistit zeminu od parazitov,niekde som citala ze treba dat zemnu do truby a ,,prepiect,, ale neviem ako dlho ju tam mam piect.Poradi mi nekto ?


reklama



jano 1 (bez overenia), Ne, 19. 01. 2014 - 14:09

Maťko, síce nahodil link, ale z vlastnej skúsenosti chémiu určite nie. V posledných rokoch je v hline toľko rôznorodého sajrajtu, že by bolo treba kvantum chémie. Hlinu pri menšom množstve dávame do elektr. rúry a zapíname na 200 st. Až pri tejto teplote nechávame na 20-30min. Hodne to cítiť, tak ventilátor treba naplno. Počas sezóny to robíme tak, že hlinu dáme do veľkej starej kov. nádoby zalejeme primeraným množstvom vody, priložíme pokrývku a zahrievame na otvorenom ohnisku na záhrade. Hlinu necháme dosušiť a za 2-3 dni ju používame ako sterilnú. Nezabudni na zálievku po sejbe a presádzaní proti padaniu rastliniek. V minulom roku bol v predaji Previcur 607 SL. Neviem čo je ešte toho roku od januára v obehu, avšak v záhradkárskej pred. poradia.
Áno Áno Áno

..to nevyzerá až tak na striktné vyhýbanie sa chémii..Pozrite si niečo o prírodnom prípravku POLYVERSUM,myslím,že sa dá použiť i v takomto prípade.
Je tu toho viac https://www.google.sk/search?q=polyversum&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.moz…
Ja ho s úspechom používam v sezóne pre rajčiny,a naozaj nemám problém s tými obávanými plesňami.
Dokonca stimuluje rastliny v raste a vývoji,je to senzačná vecička!A bez akejkoľvek škodlivosti!

jano 1 (bez overenia), Ne, 19. 01. 2014 - 17:05

Maťko, Polyversum je v pohode. Pokiaľ však manželka má toho viacej alebo chcem v lete spracovať sekanú starú borovicovú kôru na štiepkový podklad, tak o chémii ani neuvažujem. Na ohnisku mám dostatočný priestor, námaha takmer nulová a času mám dostatok. Popri tom môžem robiť i iné práce a navyše nestojí ma to nič. Borovicovú štiepku prevarím tak 1 až 2 h. Mám to odskúšané a rozpadne sa iba vplyvom času a nie chrobače a húb. Áno
Oceňujem tvoju spoluprácu, mávaš dobré postrehy a to si vážim.
Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Ešte by som chcel poznamenať, že prepečenie zeminy určite nerobte v kuchyni, nie je to veľmi príjemná vôňa a navyše sa jej hneď nedá zbaviť. Najlepšie ak využijete starú letnú kuchyňu alebo iný sporák, v ktorom bežne nepečiete. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama