- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Matko poradis ty alebo niekto iny
Maťko, síce nahodil link, ale z vlastnej skúsenosti chémiu určite nie. V posledných rokoch je v hline toľko rôznorodého sajrajtu, že by bolo treba kvantum chémie. Hlinu pri menšom množstve dávame do elektr. rúry a zapíname na 200 st. Až pri tejto teplote nechávame na 20-30min. Hodne to cítiť, tak ventilátor treba naplno. Počas sezóny to robíme tak, že hlinu dáme do veľkej starej kov. nádoby zalejeme primeraným množstvom vody, priložíme pokrývku a zahrievame na otvorenom ohnisku na záhrade. Hlinu necháme dosušiť a za 2-3 dni ju používame ako sterilnú. Nezabudni na zálievku po sejbe a presádzaní proti padaniu rastliniek. V minulom roku bol v predaji Previcur 607 SL. Neviem čo je ešte toho roku od januára v obehu, avšak v záhradkárskej pred. poradia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
..to nevyzerá až tak na striktné vyhýbanie sa chémii..Pozrite si niečo o prírodnom prípravku POLYVERSUM,myslím,že sa dá použiť i v takomto prípade.
Je tu toho viac https://www.google.sk/search?q=polyversum&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.moz…
Ja ho s úspechom používam v sezóne pre rajčiny,a naozaj nemám problém s tými obávanými plesňami.
Dokonca stimuluje rastliny v raste a vývoji,je to senzačná vecička!A bez akejkoľvek škodlivosti!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Maťko, Polyversum je v pohode. Pokiaľ však manželka má toho viacej alebo chcem v lete spracovať sekanú starú borovicovú kôru na štiepkový podklad, tak o chémii ani neuvažujem. Na ohnisku mám dostatočný priestor, námaha takmer nulová a času mám dostatok. Popri tom môžem robiť i iné práce a navyše nestojí ma to nič. Borovicovú štiepku prevarím tak 1 až 2 h. Mám to odskúšané a rozpadne sa iba vplyvom času a nie chrobače a húb.
Oceňujem tvoju spoluprácu, mávaš dobré postrehy a to si vážim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ešte by som chcel poznamenať, že prepečenie zeminy určite nerobte v kuchyni, nie je to veľmi príjemná vôňa a navyše sa jej hneď nedá zbaviť. Najlepšie ak využijete starú letnú kuchyňu alebo iný sporák, v ktorom bežne nepečiete.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Potrebovala by som poradit,kedze uz zacina sezona na vysadzanie semien paprik ako mam ocistit zeminu od parazitov,niekde som citala ze treba dat zemnu do truby a ,,prepiect,, ale neviem ako dlho ju tam mam piect.Poradi mi nekto ?