Skúsenosť síce nemám,ale rakytník je tuším dobrý chuťovo až keď omrzne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Skúsenosť síce nemám,ale rakytník je tuším dobrý chuťovo až keď omrzne.
Ó,tak to nie-keď už omrzne,je úplne hrozný-aj chuťovo,aj konzistenciou. Totálne nepožívateľný!
majka, moja mama minulý rok varila, neviem koľko cukru dala, bolo to chuťovo celkom dobré, ale veeľmi sladké...zavolám jej dnes a zistím...ja tento rok dám prednosť mrazeniu, pred sirupom...vyskúšala som to robiť s mliekom na spôsob mliečneho kokteilu a je výborný, takže si budem postupne rozmrazovať z krabičiek podľa potreby
Ďakujem vopred. Zmraziť dám tiež určite. Mne sa zdá,že už poriadne dozráva.
Ja by som odporučil lisovať,pridať cukor (asi repný nerafinovaný),a zahustiť agarom.
Tak nejako si to predstavujem aj ja...len som chcela ešte nejaké iné nápady.....
Tak aby som dal aj "iný nápad"-navrhujem niektoré prichutiť zázvorom,buďto nastrúhať,alebo šťavu,mohlo by to byť fajn,a na zimu dobré o to viac,že zázvor zahrieva.
(možno aj škorica by sa hodila? )
Nie je to zlý nápad. Za vyskúšanie sa nič nedá...určite to vyskúšam. Ďakujem!!!
zistila som od maminy ako robila ona:
rakytník prepasírovať na šťavu, na liter šťavy dala 800 g cukru, ale mne sa zdal dosť sladký, možno by stačilo aj 700, bude trošku pikantnejší, a klasicky ho uvarila po troške v hrnci, nie veľmi dlho, radšej brať z ohňa redší, lebo pri dlhšom varení ho budeš musieť krájať nožom
Ďakujem...moc!!!
máš toho veľa? ako ho oberáš? ručne a ruky potom dopichané?
Sú 2 obalené stromy a to 1. rok,ešte som to neoberala...no čochvíľa to bude zrelé...skúšala som to oberať a dá sa to celkom dobre, ja som hodne trpezlivá a času mám dosť...
nemusíš čakať kým dozrejú úplne domäkka, vraj najviac cenných látok majú pred plnou zrelosťou
Ja viem,preto som si dala tento oznam...a v tom horku vidím,že sa pekne vyfarbili...
Dievčence nemáte niektorá skúsenosť s varením džemu z rakytníku rešetliakového?????
