reklama

Džem z rakytníku rešetliakového


reklama

Dievčence nemáte niektorá skúsenosť s varením džemu z rakytníku rešetliakového????? Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa


reklama



aja1, Pi, 09. 08. 2013 - 23:01

Skúsenosť síce nemám,ale rakytník je tuším dobrý chuťovo až keď omrzne.

Ó,tak to nie-keď už omrzne,je úplne hrozný-aj chuťovo,aj konzistenciou. Totálne nepožívateľný!

lewandulka (bez overenia), So, 10. 08. 2013 - 08:34

majka, moja mama minulý rok varila, neviem koľko cukru dala, bolo to chuťovo celkom dobré, ale veeľmi sladké...zavolám jej dnes a zistím...ja tento rok dám prednosť mrazeniu, pred sirupom...vyskúšala som to robiť s mliekom na spôsob mliečneho kokteilu a je výborný, takže si budem postupne rozmrazovať z krabičiek podľa potreby

carnaby, So, 10. 08. 2013 - 11:10

Ďakujem vopred. Zmraziť dám tiež určite. Mne sa zdá,že už poriadne dozráva. Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev

Ja by som odporučil lisovať,pridať cukor (asi repný nerafinovaný),a zahustiť agarom.

carnaby, So, 10. 08. 2013 - 11:29

Tak nejako si to predstavujem aj ja...len som chcela ešte nejaké iné nápady..... Chichocem sa Chichocem sa

Tak aby som dal aj "iný nápad"-navrhujem niektoré prichutiť zázvorom,buďto nastrúhať,alebo šťavu,mohlo by to byť fajn,a na zimu dobré o to viac,že zázvor zahrieva. Úsmev
(možno aj škorica by sa hodila? )

carnaby, So, 10. 08. 2013 - 11:48

Nie je to zlý nápad. Za vyskúšanie sa nič nedá...určite to vyskúšam. Ďakujem!!! Veľký úsmev Veľký úsmev

lewandulka (bez overenia), Ne, 11. 08. 2013 - 22:42

zistila som od maminy ako robila ona:
rakytník prepasírovať na šťavu, na liter šťavy dala 800 g cukru, ale mne sa zdal dosť sladký, možno by stačilo aj 700, bude trošku pikantnejší, a klasicky ho uvarila po troške v hrnci, nie veľmi dlho, radšej brať z ohňa redší, lebo pri dlhšom varení ho budeš musieť krájať nožom Mrkám

lewandulka (bez overenia), Ne, 11. 08. 2013 - 22:56

máš toho veľa? ako ho oberáš? ručne a ruky potom dopichané? Úsmev

carnaby, Ne, 11. 08. 2013 - 22:58

Sú 2 obalené stromy a to 1. rok,ešte som to neoberala...no čochvíľa to bude zrelé...skúšala som to oberať a dá sa to celkom dobre, ja som hodne trpezlivá a času mám dosť... Úsmev Úsmev

lewandulka (bez overenia), Ne, 11. 08. 2013 - 23:01

nemusíš čakať kým dozrejú úplne domäkka, vraj najviac cenných látok majú pred plnou zrelosťou

carnaby, Po, 12. 08. 2013 - 00:01

Ja viem,preto som si dala tento oznam...a v tom horku vidím,že sa pekne vyfarbili... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama