reklama

slizniaky!!!

marianka80 , 06. 07. 2009 - 01:20

reklama

ahojte.píšem za svoju svokru.ma problem zo slizniakmi(slimak bez domčeka-bezdomovec).v zeleninovej záhrade sa jej strašne premnožili.a aj susedom.zahradu má v dezolatnom stave:všetko zožeru.zemiaky,fazuľku,hluboviny,zeler,cibulku,no proste všetko.už je z toho zufala.kupovala neake granule nepomohlo,sypali piliny okolo hriadok,sadili aromaticke bylinky nič na nich nezabera.solili ich,lenže je ich strašne vela.večer,ked sa stmieva,začnu vyliezať,a hor sa na pustošenie.na jednom pierku cibulky aj traja sedia.strtol sa s tym už niekto?čo by na nich zabralo?večer čo večer ich ma v zahrade možno aj 1000.je to dačo neskutočne.kto to nevidel tomu ťažko uveri,ale je to v skutočnosti hrôza.svokra už na zahradu ani nechce chodiť,lebo ju až srdce boli,ked vidí tú spušť.


reklama



Srnka1, Po, 06. 07. 2009 - 12:25

U nás sú tiež hrozne premnožení,hlavne toto počasie je na ne akoby ušité,majú rady vlhko,teplo,zožerú všetko,aj samy seba.Keď zabiješ jšdného,na druhý deň sú na ňom aj 10.Ja som ich solila, dávala popol,piliny,pivo,ale nepomáhalo to.Ráno skoro a podvečer ich teraz stále zbieram,zbieram poctivo každého,sú všade,môžem povedať,že ich ubúda, taraz som ich našla už len asi 15. Keď som ich solila,síce sa rozpustil ale na ňom ich potom bolo ďalších. Najpodarenejší sú na týčkovej fazuli,až na vrchu týčiek. Boli sme sa večer prejsť s manželom. kukala som,koľko ich majú po zemiakoch,tráve,zelenine,asi ako ja vlani. Recept,žiadne granule,len poctivo zbierať,nemajú predátorov, sú zo Španielska,nechcú ich ani kury,dusia sa nimi,majú veľa slizu.Potvory ,sú aj v zemi.

evo, Po, 06. 07. 2009 - 13:09

aj my ich likvidujeme ručne, mňa nasr.....li, keď mi napadli bazalku, ktorá horko - ťažko vyklíčila! och!(brokenheart)

janahy, Po, 06. 07. 2009 - 13:20

Existuje aj biologický prípravok Nemaslug, obsahujúci mikroskopické parazitické hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita, ktoré aktívne vyhľadávajú slimáky a slizniaky a množia sa v ich tele, čím ich vlastne rozložia. Prípravok pôsobí až 6 týždňov. Vyskusala som ho pred par rokmi, ked sme mali vela slizniakov a nezmizli uplne, ale bolo to lepsie. Podlla mna funguju vsetky horeuvedene sposoby likvidacie slizniakov /Mesurol, pivo, zber, solenie/, ale treba byt vytrvaly a robit to pravidelne kazdy den.

wanaika, Ut, 07. 07. 2009 - 10:11

janka, ten nemaslug som tu už myslím spomínala, ja som sa o ňom dočítala v receptári, som rada, že s nim má niekto skúsenosti.

BENA, Po, 06. 07. 2009 - 14:29

Ahojte! Ja sa neviem zbavit ,,MOLIC"Ak niekto pestuje Fuchsie,a vie mi poradit ako na tie potvory budem mu velmi vdacna.Naozaj som skusala vselico,aj mydlovu vodu a stale tam.POMOOOOCÚsmev PROSIIIIMPlačem Plačem Plačem

Apolienka1, Po, 06. 07. 2009 - 17:33

Bena, do 10L vody daj Mospilan+Omite+Aplaud+zmáčadlo a nebudú žiadne potvory!!! Ja pestujem fuchsie a toto mi pomohlo minulý rok, vyčítala som to na nete. Tento rok to použijem znova!!!!

BENA, Ut, 07. 07. 2009 - 08:50

Apolienka,dakujem ti velmi pekne za radu urcite to vyskusam!Ja som tie pripravky pouzila,ale kazdy zvlast a akosi neuspesne...asi su tie molice uz odolne..dakujemÚsmev

jankanebos, Ut, 15. 06. 2010 - 10:08

JA SOM NA SLIZNAKY KUPILA FERRAMOL A AKO VIDÍM AJ UČINKUJE. A OBJEDNALA SOM SI AJ TEN NEMASLUG PRE ISTOTU.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama